Runebergskörens julkonserter 2019 bjuder på blåsigt samarbete – biljetterna är redan till salu!

”Det blir ingen jul utan Runebergskörens julkonsert.”

Det är en vanlig kommentar bland publiken som år efter år kommer för att lyssna på Runebergskören BSB:s stämningsfulla inledning på julfirandet.

Eftersom förra årets konsert i Pernå kyrka visade sig vara en succé och publikframgång finns det skäl att återvända. Därmed ordnas den första av av våra tre julkonserter i Pernå kyrka måndagen den 9 december klockan 18.

De två följande konserterna ordnas i Borgå domkyrka lördagen den 14 december klockan 15 och 18.

”När släpps biljetterna?”, kanske du undrar. Strålande nyheter, biljetterna är redan till salu! De kan köpas på Kulturhuset Grand (Biskopsgatan 28, Borgå) eller av körmedlemmar. Priset är 15 för konserten i Pernå och 22 euro för konserterna i Borgå domkyrka.

”Vad är speciellt med just årets konserter?”, är säkert din följdfråga. I år medverkar brassensamblen Cornicines Borgoenses. Under sina drygt 40 år har blåsinstrumentgruppen uppträtt främst vid festgudstjänster, men de har också hörts vid olika evenemang och på diverse inspelningar.

Vi får också höra ackompanjemang av kantor Reidar Tollander.

Från årets repertoar kan nämnas till exempel den klassiska Nu tändas tusen juleljus, den stillsamma Arkihuolesi kaikki heitä, den pompösa Tollite hostias och favoriten Härlig är jorden.

Sammanfattning:
Runebergskören BSB:s julkonserter
Gästartist: Brassensamblen Cornicines Borgoenses
Plats och tid: Pernå kyrka måndagen den 9 december kl. 18, Borgå domkyrka lördagen den 14 december kl. 15 och 18
Biljetterna kan redan köpas på Kulturhuset Grand eller av körmedlemmar, priset är 15 för Pernåkonserten och 22 i Borgå.